tirsdag den 3. august 2010

Spænder du ben for din business?



Jeg beder en inderlig bøn: Specialisér dig! Find et område du brænder for, og lær ALT hvad man kan lære om det! Find et fokus og lær mere om det end nogen anden.
.
Mit fokus er f.eks. selvsabotage – altså det, der gør at du spænder ben for dig selv og dine drømme. Det er ikke motivation. Det er ikke lifecoaching. Det er heller ikke businesscoaching. Det er ikke livsglæde eller lykke. Det er heller ikke depression. Men selvsabotage. Dejligt simpelt, og dejligt nemt. For så ved jeg hvad jeg skal fintune min radar efter og hvilken viden jeg skal suge til mig, så jeg kan drysse den ud over dig og andre, der netop er i færd med at spænde ben for sig selv.
.
Jeg ønsker så inderligt at flere og flere ville specialisere sig.
.
Især nu, hvor jeg IGEN efterlyser en tandlæge med speciale i sensitive tænder (og statistikkerne viser at 1 ud af 4 har isninger i tænder, så kom ikke og sig at der ikke er nok arbejde i det!)
.
De fleste tandlæger kan hjælpe med det meste, men jeg vil ikke have “det meste”, jeg vil have eksperthjælp til sensitive tænder og blottede tandhalse fra en, der ved alt om det og kender alle de smarte fif, jeg nu har fundet frem til via google! Ja, Google! Google har hjulpet mig med at få en større viden om sensitive tænder, end nogen af de tandlæger jeg har haft. Er det ikke sørgeligt?
.
Jeg har også altid savnet en frisør der var ekspert i krøllet hår. Ikke glat hår, ikke alt hår, men (naturligt) krøllet hår! Nej, jeg vil ikke have tips til en frisør der kan finde ud af at klippe krøller, heller ikke en der er god til at klippe i krøller, jeg vil have en frisør der kan imponere mig og mit hår og lære mig mere om krøller end jeg selv ved (efter at have haft dem hele mit liv) og jeg vil have en tandlæge, der ved mere om sensitive tænder end google kan lære mig efter en søgning på blot 15 minutter.
.
Så hvis du vil spænde ben for din forretning, så bliv god til “lidt af det hele”, så du med andre ord ikke er “særligt god til noget”.
.
Hvis du derimod gerne vil have en knaldgod forretning, så find ind til det du er knaldgod til og det du brænder mest for og drop det andet fyld. Der er lige netop i dette øjeblik mange der græder, fordi de savner det, du netop er knaldgod til, ligesom min tand netop græder, fordi den savner en der virkelig forstår, hvordan det er at være en sensitiv tand…