tirsdag den 5. oktober 2010

Dit gamle parforhold spøger i dit nuværende

De problemstillinger du ikke har løst i dit tidligere parforhold, tager du med dig i dit nuværende (eller næste).
Så det du ikke har løst i dit gamle, kan med andre ord sabotere dit nuværende(!)
At flygte hjælper ikke. Desværre (jeg har prøvet det mange gange). Det er bare spild af tid, god kærlighed og et godt parforhold.
Så, hvilket mønster går igen i dit nuværende parforhold?

Hvor spøger gamle konflikter fra dine ex’er?

Gammel sårethed kan sabotere dit parforhold (eller mangel på samme), specielt fordi:
(1) Du søger at blive bekræftet i din sårethed (“jeg er ikke elsket/ønsket/værdsat”, etc.). Din gamle sårethed er blevet det filter du lytter med. Og det filter hører en bekræftelse på “Se, det er rigtigt, han/hun elsker/værdsætter mig ikke”
(2) Såretheden udvikler sig til vrede, fordi du naturligvis ønsker at beskytte dig selv… Og hvis der er noget der kan sabotere, er det vrede. Du bliver vred på din partner, begynder at irritere dig over det, du engang fandt sødt eller charmerende. Kan ikke rumme partneren og synes vedkommende “fylder for meget” i dit liv. Med andre ord, ønsker du ubevidst at straffe partneren, fordi han/hun sårede dig. Derfor skaber du en mental distance.

Det er ikke din partner der har såret dig. Du har såret dig selv.


Du har såret dg selv, på grund af det, du fik en andens ord til at betyde om dig. Du sårer dig selv, fordi du går rundt med en underliggende overbevisning om at “jeg er uelsket/uønsket/ikke noget værd”. Derfor skal problemet altid opløses inde i dig selv – og ikke i partneren.

Oldgammel sårethed styrer og saboterer dit liv.

Den gamle sårethed blev typisk skabt da du var barn. Opløs den, så dit liv ikke skal styres ud fra den. For så længe du har en gammel sårethed i dig, vil du hele livet gå rundt med dette filter og igen og igen bumpe ind i noget, der bekræfter dig i, at du “ikke er god nok”, “ikke er elsket”, “ikke er ønsket”, eller det, der er værre…